Van Wakeren beveiligt sportcomplex met SPC

’De Vallei’ is een drukbezocht zwembad in Veenendaal. Naast het zwembad zitten er in het gebouw ook een restaurant en een sporthal die door verschillende verenigingen wordt gebruikt. De bestaande beveiligingsinstallatie van ‘De Vallei’ is onlangs vervangen, omdat deze verouderd raakte en vanwege aanhoudende problemen met de EEPROM.
 

Bij de overschakeling op een nieuw beveiligingssysteem wilde de klant zoveel mogelijk gebruik maken van bestaande bekabeling en componenten, om zo het dagelijks gebruik van het zwembad zo min mogelijk te verstoren. Van Wakeren Beveiliging BV heeft uiteindelijk gekozen voor de SPC5330 van Vanderbilt, vanwege zijn flexibele en schaalbare structuur en vanwege het moderne en strakke ontwerp van alle verschillende componenten.

De geleverde oplossingen
Met de SPC5330 kunnen gebruikersrechten eenvoudig individueel worden aangepast. Rechten kunnen worden beperkt op basis van tijd, dag en zone. Het systeem kan worden uitgebreid tot 128 zones en 500 gebruikers. In het geheugen kunnen 10.000 inbraak en 10.000 toegang gerelateerde gebeurtenissen worden vastgelegd. Het systeem kan worden uitgebreid met draadloze ontvangers en er kunnen 120 draadloze detectoren worden gekoppeld.

Voor deze installatie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande bedrading en bestaande componenten. De BUS-lijn kon eenvoudig worden gekoppeld aan de nieuwe SPC centrale. Mede dankzij de flexibele BUS-structuur en de ondersteuning van de bestaande weerstandswaarden was het SPC systeem de perfecte oplossing voor deze installatie.

Met de ingebouwde SPC web-browser kan de site manager van het zwembad eenvoudig gebruikersprofielen en pincodes voor de verschillende gebruikers aanmaken. De site manager gebruikt ook de SPC connect app, waarmee elk SPC paneel op afstand kan worden benaderd. Met deze app kan de manager ook snel reageren op alarmmeldingen.

Er zijn verschillende zones in het gebouw aangebracht. Een aantal van deze gebieden maakt gebruik van de automatische in- / uitschakelfunctie van SPC. Vanwege de complexiteit van de installatie wordt er bij verschillende gebieden ook gebruik gemaakt van de SPCE120LED indicatie module in combinatie met een keypad. Hierop kan de gebruiker eenvoudig aflezen of een bepaald gebied is ingeschakeld en zijn alle gebieden niet allen goed beveiligd, maar wordt ook het aantal vals alarm meldingen sterk gereduceerd.
 

« ga terug naar het nieuwsoverzicht
16 oktober 2017